Hardloopschoenen kunnen blessures voorkomen’

Het oplopen van blessures is voor veel Nederlanders helaas een bekend verschijnsel. Blessures kunnen erg onschuldig zijn, bijvoorbeeld een pijnlijke spier, maar blessures kunnen ook erg heftig zijn, bijvoorbeeld een gebroken been of gescheurde kruisband. Het is hoe dan ook van belang dat elke sporter er alles aan doet om blessures te kunnen voorkomen. Hoe doen hardlopers dat? Het antwoord daarop is tweeledig:

  • Het gebruiken van de juiste materialen;
  • Het goed in de gaten houden van de balans tussen inspanning en rust.

Juiste materialen

Hardlopen is een aanslag op het lichaam. Dat geldt met name als men hardloopt op de weg (asfalt of straatstenen). Deze ondergrond veert niet mee, waardoor het lichaam veel klappen te verwerken krijgt. Als een hardloper goede schoenen koopt met véél demping, kunnen deze klappen deels opgevangen worden door de schoenen. Op die manier kan het lichaam beschermd worden tegen blessures.

Het is daarom van groot belang dat elke hardloper de beschikking heeft over juiste hardloopschoenen. Dit betekent dat men soms een investering moet doen. Die investering voorkomt echter wel blessures!

Balans tussen inspanning en rust

Het zijn echter niet alleen de hardloopschoenen die blessures kunnen voorkomen. Het is namelijk ook van groot belang om een juiste balans te vinden tussen inspannen en rust nemen. Een ideale combinatie is een hardloper die de juiste hardloopschoenen aan heeft én een goed trainingsschema volgt.

Een goed trainingsschema is van groot belang, zodat het lichaam niet overbelast wordt. Zodra een lichaam wel overbelast wordt, stijgt de kans op blessures gigantisch. Het is daarom belangrijk dat elke hardloper een goed trainingsschema volgt. In dit trainingsschema moet de nadruk liggen op voldoende inspanning, maar ook zeker voldoende rust.

Al met al kunnen we concluderen dat er twee belangrijke elementen een rol spelen om blessures te kunnen voorkomen. Investeer daarom direct in goede hardloopschoenen én in een goed trainingsschema!

Cart
Your cart is currently empty.