hardloopschoenen

Waarom zijn hardloopschoenen zo belangrijk?

Bij sommige sporten wordt wel eens beweerd dat het materiaal van doorslaggevend belang is. Dat geldt bijvoorbeeld bij het skiën; als een skiër niet de juiste materialen heeft, zal hij niet de gewenste prestaties kunnen leveren. Dat geldt eveneens voor schaatsers. Als het pak van een schaatser niet perfect is, kan de schaatser cruciale seconden verliezen tijdens een wedstrijd.

Bij hardlopen is dat net zo. Mensen die de beste prestaties willen behalen met het hardlopen moeten zich bewust zijn van hun hardloopschoenen. We kunnen wel stellen dat hardloopschoenen van gigantisch belang zijn.

Menselijk lichaam

Als men op straat hard gaat lopen, krijgt het lichaam continue klappen te verwerken. Zodra men op snelheid is en een voet op het asfalt zet, komt het gewicht van het lichaam op die voet te staan. Indien je dit doet op simpele schoentjes, krijgt je lichaam continue die klap te verwerken. Op den duur wordt dat te veel voor het lichaam en kunnen blessures op gaan treden.

Het is daarom gigantisch belangrijk om goede hardloopschoenen te hebben met daarin voldoende demping. In de meeste gevallen wordt die demping verkregen door Air (Nike) of door Gel (Asics). Dankzij deze demping vangen de schoenen de grootste klappen op én niet meer het menselijk lichaam.

Het kopen van de juiste hardloopschoenen bevordert je prestaties, maar is ook zeker beter voor je gezondheid. Het is dus aan te raden om vooral niet te bezuinigen op je hardloopschoenen.

Prestaties bevorderen

We gaven het hierboven al even kort aan; de juiste hardloopschoenen bevorderen de prestaties. Zodra jij kwalitatief goede hardloopschoenen hebt, zal je merken dat je snelheid hoger kan komen te liggen. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de schoenen goed om je voeten heen gevormd zitten. Daardoor kan je meer kracht zetten en dat resulteert in hogere snelheden.

We kunnen al met al stellen dat hardloopschoenen van onschatbare waarde zijn. Het bevordert je prestaties én het is veel beter voor je lichaam. Voorkom onnodige slijtage van je lichaam en investeer in goede hardloopschoenen!

Cart
Your cart is currently empty.