hardloopschoenen kind

Wat zijn de beste hardloopschoenen voor kinderen?

Het lichaam van een kind is continue in ontwikkeling. Alles wordt groter en een kind kan daarbij ook last krijgen van groeipijn. Indien een kind wilt gaan hardlopen, is het daarom van belang dat hij/zij de beschikking heeft over de juiste hardloopschoenen.

Dat is met name belangrijk om ervoor te zorgen dat het lichaam geen zware klappen krijgt tijdens het hardlopen. Hoe zit dat precies? Dat leggen we hieronder kort uit en vervolgens kijken we naar de beste hardloopschoenen voor kinderen.

Demping

Veel mensen realiseren zich niet dat hardlopen op de weg een aanslag op het lichaam is. Elke keer als er een stap wordt gezet, komt het volledige gewicht van het lichaam op de desbetreffende voet terecht. De straatstenen of het asfalt weten echter niet van wijken; dat veert bijvoorbeeld niet mee. Dat betekent dat de voeten continue, bij elke stap, de klap van het hele lichaam krijgen. Dat kan uiteindelijk resulteren in slijtage of in een blessure.

Het is daarom van belang dat kinderen hardloopschoenen hebben met veel demping in de zool. Deze demping zorgt ervoor dat het lichaam van het kind minder te verduren krijgt. De demping vangt de ergste klappen op, waardoor je kind veilig kan hardlopen.

Asics

Uit verscheidene onderzoeken is gebleken dat de hardloopschoenen van Asics het beste voor kinderen zijn. De hardloopschoenen van Asics kenmerken zich door een grote mate van demping. Die demping wordt verkregen doordat Asics veel gel in de zool van een hardloopschoen verwerkt. Die gel vangt de ergste klappen op en daardoor wordt het lichaam ontzien.

Daarnaast kenmerken de schoenen van Asics zich door een erg fijne pasvorm. Op die manier kunnen de kinderen het optimale resultaat behalen. Als je een kind hebt dat wil gaan hardlopen, is het daarom aan te raden om te kijken naar de schoenen van Asics. Deze schoenen komen als beste uit verscheidene testen!

 

 

Cart
Your cart is currently empty.